Sahameeste tööpäev algab teiste magusal uneajal

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varajastel hommikutundidel tööd alustanud lumelükkajad tegutsesid veel eile lõuna ajalgi. Nii oli öösel alustanud Toomas Tammik Õisu lähedal tööl ka keskpäeval.
Varajastel hommikutundidel tööd alustanud lumelükkajad tegutsesid veel eile lõuna ajalgi. Nii oli öösel alustanud Toomas Tammik Õisu lähedal tööl ka keskpäeval. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeva hilisõhtul, kui veel tihedat lund sadas, seadsid sahamehed üle maakonna juba masinaid valmis, et saju lõppedes minna vastu tänavuse talve ühele töömahukamale ööle. Kohati polnud nende töö lõppenud veel eile lõunakski. 

«Ma läksin kohe pärast saju lõppu välja ja tegin selle töö ära,» tähendas Halliste vallas üle 30 aasta lund lükanud Mati Käära. Eile oli tal vaja omi toimetusi teha ning hommiku peale poleks sahatööd saanud jätta.

«Hommikuks oli kõik täpselt selline, nagu õhtul jäi – midagi polnud juurde sadanud,» lausus ta, ent lisas, et igasuguseid viperusi on tal tööaastate jooksul talviti ette tulnud küll. Kõige suuremad nendest pärinevad muidugi Vene masinate ajast. «Need ütlesid ju üles ja küte külmus kinni,» ütles ta. On ka seda juhtunud, et traktorile endale on tulnud abi kutsuda. «Ei olnud enam näha, kust tee läks. Kõik oli ühtmoodi sile ega saanud aru, millal kraav hakkas. Signaalposte ka polnud,» tähendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles