Arvustus. Sukeldumine muusikasse

, tudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Rang
Getter Rang Foto: Erakogu

«Mina kui muusik ja kontserdikuulaja tunnen tihtilugu puudust sellest, et ma ei jõua süveneda muusikasse, mida kontsertidel kuulen. Liiga vähe on muusikat, see on liiga lühike. Tänase kontserdiga tahan anda inimestele aega süveneda,» rääkis Kulno Malva läinud laupäeval oma uuest kavast «Akordionimeditatsioonid».

Kella poole seitsme paiku hakkasid pärimusmuusika aita saabuma esimesed kontserdihuvilised. Mida aeg edasi, seda tihedamaks läks sagimine fuajees. Piletit ostma suundus ka inglise keelt kõnelevate noorte seltskond. Nende tulek ilmestas seda, et muusika mõistmine ja tunnetamine ei jää kunagi keeleoskuse taha. Muusika keel on universaalne ja annab kõigile võimaluse tõlgendada seda oma tunnete järgi.

Enne saali sisenemist võtsid kõik jalanõud jalast, panid need ukse kõrvale nurka ning täitsid topsi kuuma teega. Põrandale olid asetatud vaibad ja küünlad, mis lõid tõeliselt hubase meeleolu. Saal oli täis eri suuruses patju ja kott-toole – igaüks leidis endale meelispaiga, kus muusikat nautida. See oli justkui suur elutuba, kus kõigil oli võimalik end hästi tunda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles