Maxima välisukse ees kukkunud naine viidi haiglasse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel metallist restil kukkus pensioniealine naine ning sai põrutada ja murdis enda sõnul roideid.
Sellel metallist restil kukkus pensioniealine naine ning sai põrutada ja murdis enda sõnul roideid. Foto: Marko Suurmägi

Kui Haapsalus sai eelmisel nädalal külma tõttu libedaks muutunud põrandal libastumise tõttu koljuvigastuse kaheksakuune laps, siis Viljandis kukkus poolteist nädalat tagasi ning sai luumurde ja põrutusi pensioniealine naine.

Viljandi vallas elav Helle, kelle täisnimi on teada nii Sakalale kui Maxima kauplusele, kus õnnetus juhtus, ruttas poodi üle-eelmise neljapäeva hommikul kella kümne ajal.

Hetkel, kui ta astus Vaksali tänava Maxima poe välisukse ees olevale metallrestile, kadusid tal jalad alt ning ta kukkus, riivates peaga ukse kõrval seisvat prügikasti.

Oma sõnul kaotas ta korraks ka teadvuse ning toibus suurte valudega, kui samal ajal pangaautomaadist raha välja võtnud inimene teda aidata püüdis. «Ma tean, et ise peab vaatama, kuhu astuda, aga sellist metallresti ei tohiks praegu üldse poe ees olla,» oli naine arvamusel. «See on täiesti siledaks lihvitud nagu jää.»

Helle toimetati haiglasse, kus tal tuvastati peas suur muhk ja verevalumid, selg oli saanud põrutada ja arsti väitel on ka roided katki. «Pilti ei tehtud, sest murd olevat ilmne,» lisas kannatanu.

Maxima kaupluseketi kommunikatsioonijuhi Katja Ljubobratetsi sõnul on metallrest poe eest jalgade puhastamiseks ning seda hooldatakse tihti. «Nädala eest maha sadanud lume ning saabunud külmakraadidega tekkis tõesti ka libeduse oht, mistõttu paigaldati kohe ehk  teisipäeval, 5. jaanuaril kaupluse välisuksele kollasel paberil hoiatav silt »Ettevaatust! Libe!«,» vahendas Ljubobratets. «Saame kinnitada, et jalapuhastusresti hooldatakse igati nõuetekohaselt, seda nii eelmisel nädalal kui ka nüüdse suurenenud lumesaju tingimustes.»

Kommunikatsioonijuht tõdes samas, et talveilma saabudes muutuvad käidavad kohad libedamaks ka nõuetekohase hoolduse korral.  «Siinjuures on meil kõikidele klientidele palve: kui tekib mingeid küsimusi kaupluste tehnilise seisu, kaubavaliku või muu tegevuse osas, pöörduda kindlasti ka otse meie poole – kas kaupluse töötajate poole või klienditoe telefonil.»

Viljandi linnavalitsuse menetlusinspektori Inga Meo sõnul on nimetatud koht käsitletav kaupluse territooriumina ning seal ei saa linnaametnikud majaomanikule mingeid ettekirjutusi teha. Tema sõnul on libaduse eest hoiatavaid silte üles pannud ka teised Viljandi kauplused.

Linnavalitsuse töötajad saavad jälgida, kas avalikud teed, kaasa arvatud kõnniteed, on korralikult hooldatud. Seal peab olema lumi aetud ja libedusetõrje tehtud nii, nagu heakorraeeskiri ette näeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles