Oma isiklikud andmed usaldatakse võõrastele

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldkasutatavas arvutis isikukontolt väljalogimata jätmine, hooletus salasõnaga ümberkäimisel ja personaalsete fotode üleslaadimine internetti on pigem need olukorrad, mil võõral tekib võimalus pääseda ligi teie isiklikele andmetele.
Üldkasutatavas arvutis isikukontolt väljalogimata jätmine, hooletus salasõnaga ümberkäimisel ja personaalsete fotode üleslaadimine internetti on pigem need olukorrad, mil võõral tekib võimalus pääseda ligi teie isiklikele andmetele. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

«Vastastikuse usalduse alusel». «Peab usaldama, see on nagu arsti juurde minek». «Inimesed üldjuhul ei pabista – mis seal ikka pabistada». Nii vastasid kolm iga päev võõraste inimeste isiklike andmetega töötavat äri küsimusele, kuidas nad kliendi andmeid kaitsevad.

Osaühingutel Koopiastuudio, Matti Bürootehnika ja Maksifoto on Viljandis aastakümnetepikkune kogemus. Omanike sõnul ei kerki andmeturve teema üldjuhul klientidega suheldes üles ning teenuse pakkumine ja ostmine põhineb vastastikusel usaldusel.

Matti Bürootehnika hooldab ja parandab arvuteid ja kontoritehnikat viimased 25 aastat. Sealsed töötajad puutuvad eraisikute ja firmade arvutite sisuga kokku iga päev. Omaniku Valter Kraavi sõnul tuleb andmekaitsega seotud pahandusi ette harva. Viimasest juhtumist, mil kliendi andmed sattusid võõrastesse kätesse, on tema sõnul möödas rohkem kui kümme aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles