Viljandi jõulupuu jõudis Vabaduse platsile

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupuu jõudis Viljandisse
Jõulupuu jõudis Viljandisse Foto: Elmo Riig

Täna hommikul poole üheksa ajal saagisid töömehed Viljandi tänavuse jõulupuu Sudiste külas maha ning püstitasid selle paar tundi hiljem kesklinna Vabaduse platsile.

Kuuse senine omanik, Unditare talu peremees Aleksander Kikas ütles, et kuusk kippus aiamaad varjutama ja nõnda otsustas ta puust loobuda. «Pealegi on tugevad tuuled selle juba pisut viltu kallutanud,» lausus ta. «Kui puu maha võetakse, saan maalapi korda teha.»

Paarkümmend aastat Unditarel elanud Kikas hindas, et kuusk peaks olema neljakümneaastane. Kasvades küündis puu hinnanguliselt 15 meetrini.

Viljandi linnamajandusameti peaspetsialist Inga Nõmmik ütles, et kuusk on väga kena ja koheva võraga, sest valgustingimused on olnud ideaalsed. Ta märkis, et sel aastal oli linnale soovitatud jõulukuuskede valik parem kui mullu. Pakuti kuut jõulupuud, neist üks oli hõbekuusk ja üks nulg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles