Jõulupuude müüjatele pakub konkurentsi roheline maa

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maia Niidu oli laupäeval turule jõudnud liiga hilja ja tellinud Mustla kuusemüüjatelt eilseks pisikese puu. Heli ja Juhan Purga täitsid ta soovi ja võtsid kaubikust välja kaks kuusekest, mille vahel kliendil valida lasid.
Maia Niidu oli laupäeval turule jõudnud liiga hilja ja tellinud Mustla kuusemüüjatelt eilseks pisikese puu. Heli ja Juhan Purga täitsid ta soovi ja võtsid kaubikust välja kaks kuusekest, mille vahel kliendil valida lasid. Foto: Ketlin Beljaev / Sakala

Viljandi turu juures viie euroga kuuski pakkunud Kadri Köhler ütles, et ta ei müü odavalt, vaid teised müüvad kallilt. Ärikorraldust õppiva kaupmehe sõnul selle äriga just rikkaks ei saa, aga ta ei taha jõuluajal rahvast röövida.

Eile hommikupoolikul oli turu juures kuus kuusemüüjat: neli parklas ja kaks aias. Polikliiniku lähedal kuuski pakkuv Kadri Köhler ütles, et kahe tunniga on talt ostetud 21 puud ja seitse on veel alles. Ka pühapäeval oli ta konkurentidest odavama hinnaga kuuskedest sama kiiresti lahti saanud. 

Teist aastat kuused turule toonud Köhler rääkis, et tema kaup on pärit Soomaa piirilt maja taha kasvama pandud metsast, mis vajas harvendamist. Tema kõrval olid müüjad Mustlast, kes olid umbes sama ajaga kolm puud raha vastu vahetanud. Heli Purga ütles, et temagi oli teinud valgusraiet ja seda metsast, mille on lastelastele mõeldes kasvama pannud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles