Tuleviku Viljandi pöörane argipäev

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmel rindel tegutsev kriitik ja kirjanik Paavo Matsin usub, et inimene on ikka inimene, ta toimetab ka suurte ajaloosündmuste ajal oma asju edasi. Kirjaniku taustal on «Gogoli disko» üleelusuurune raamatukaas.
Mitmel rindel tegutsev kriitik ja kirjanik Paavo Matsin usub, et inimene on ikka inimene, ta toimetab ka suurte ajaloosündmuste ajal oma asju edasi. Kirjaniku taustal on «Gogoli disko» üleelusuurune raamatukaas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paavo Matsini värske romaani «Gogoli disko» tegevus käib tuleviku Viljandis. Tagasi on tsaarivõim ja kiiskavad kirikute kuldsed sibulakuplid. Sõidab metroorong. Vikerkaare restoran on taas üles ehitatud. Eestlasi peaaegu ei olegi. Linna saabub surnust ärganud Gogol ja paneb siin elu keema.

Paavo Matsin, kas «Gogoli disko» on kõige rajum raamat, mis on eales Viljandist kirjutatud?

Viljandist ei olegi tegelikult väga palju kirjutatud. Nikolai Baturini «Kartlik Nikas, lõvilakkade kammija», novelle ja üht-teist veel. August Kitzbergi mälestustest on osa ka päris rajud ja päris uhked. Suurt raamatut nagu ei ole.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles