Nädalalõpp algab reedel Kase saunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunategu algab juba varakult. Soojema ilmaga tuleb Jaan Pehap ahju kütma kümne paiku, külmal ajal aga poole kaheksast. Lõunal saabub Ellen Seller viimaseid koristustöid tegema. Saunalised hakkavad kogunema poole kahest. Nii on see reedeti käinud juba aastakümneid.
Saunategu algab juba varakult. Soojema ilmaga tuleb Jaan Pehap ahju kütma kümne paiku, külmal ajal aga poole kaheksast. Lõunal saabub Ellen Seller viimaseid koristustöid tegema. Saunalised hakkavad kogunema poole kahest. Nii on see reedeti käinud juba aastakümneid. Foto: Elmo Riig / Sakala

​«Kas naerda tohib?» päris Ellen Seller, kui ta oli Karksi-Nuia servas Kase sauna pesuruumis fotograafi palvel juba jupp aega pildi jaoks pesukaussidega askeldanud. Tema mees Jaan jäi parasjagu pildile kahe haluämbriga, mille sisu pidi ahju minema.

Kella kaheks pidid saabuma saunalised. Esimesed tunnid on naiste päralt, viiest kaheksani on meeste vahetus ning siis jääb veel tunnike naistele. Möödunud reedel sai naine pärast saunaskäiku pinkide ja kausside küürimisega ühele poole alles poole üheteistkümnest. «Teinekord jõuab varem ka,» nentis ta.

Aga naerda muidugi tohtis, kui see asjatamine Kase sauna perenaisele ja peremehele lusti pakkus. «Oh, kui naised veel näeksid, mis tsirkus siin käib,» itsitas Ellen Seller kaussi pestes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles