Kodukootud mälestused mahajäetud külas

, teatriteaduse doktorant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mees otsib liigagi tihti abi viinapudelist. Seda teevad ka Peteri (Tanel Ingi, vasakul), onu Sass (Peeter Jürgens) ja Jakobi (Gert Raudsep).
Eesti mees otsib liigagi tihti abi viinapudelist. Seda teevad ka Peteri (Tanel Ingi, vasakul), onu Sass (Peeter Jürgens) ja Jakobi (Gert Raudsep). Foto: Gabriela Liivamägi

Kolmteist aastat tagasi jõudis Ugala lavale Urmas Lennuki näidenditriloogia «Ükskord Eestimaal» esimene osa «Rongid siin enam ei…». Teist osa «Päeva lõpus» mängiti Rakvere teatris ning kolmanda osaga «Ema oli õunapuu» sulgub ring Ugalas.

Näidendeid seob vendade Peteri ja Jakobi elu kulgemine kodukülas. Lavastusi eristavad kolm erinevat lavastaja- ja kunstnikukäekirja ning erinevad osatäitjad. Küll teeb nüüdses Ugala lavastuses comeback-rolli Jakobina näitleja Gert Raudsep, kes mängis sama tegelast ka esimeses, Andres Noormetsa lavastuses. Ema tegelasele annab hääle Leila Säälik, kes esimeses osas oli emana laval.

Maailm tõmbub kokku

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles