Repliik. Lapsevanema pärast

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 29JUL14
Pildil Kristiina Baum.

ELMO RIIG/SAKALA/
VILJANDI, EESTI, 29JUL14 Pildil Kristiina Baum. ELMO RIIG/SAKALA/ Foto: Elmo Riig / Sakala

Liiga sageli rakendatakse haridusreformi vankri ette püha lehmana laps, räägitagu siis soovist uuendustega kaasa minna või neile vastu seista. Pere koosneb aga enamast kui vaid lastest.

Võimalus oma lapsele õppimiskohaks valida erakool peab eelkõige alles jääma emale ja isale. Neile täiskasvanuile, kes otsivad elust midagi rohkemat kui sooja ametikohta ja head palka; kes vaatavad üldlevinud seisukohtade taha ja usuvad, et teadus ei anna vastuseid kõikidele küsimustele. Neile, kes vajavad loomingut ja ilu, et püsida hingelt tervena.

On ju eelkõige vanemad need, kes kujundavad lapse maailmavaate, mitte õpetaja. On ju ennekõike kodu see koht, kus laps kujuneb, mitte kool. Meie seas on hulk inimesi, kel on teistmoodi vajadused ja nõudmised elule, kui tavamõistes argipäev seda võimaldab. Samas vaimus tahavad nad omi lapsi kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles