Sportida saab ka ratastoolis

, Eesti Invaspordi Liidu peasekretär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Falkenberg
Signe Falkenberg Foto: Arko Vool

EESTIS ON LIGI 5000 inimest, kes kasutavad igapäevaseks liikumiseks ratastooli. Sageli ollakse harjunud mõtlema, et nad on ratastooli aheldatud. Kunagi aastakümneid tagasi oli see võib-olla tõesti nii. Tänapäeval on ühiskond palju mitmekesisem ja ka ratastoolis inimene saab elada täisväärtuslikku elu.

Valdav osa ratastoolis liikujatest ei ole sinna aheldatud. Kindlasti on meie hulgas inimesi, kelle puue on sügav ja kelle elu on seetõttu piiratum, kuid palju on ka neid, kellele aktiivne eluviis ja ratastoolis sporditegemine on valikute ja teadlikkuse küsimus. Ning kuigi ma kirjutan praegu eelkõige liikumispuudega inimestest, on minu sõnum suunatud kõikidele erivajadustega inimestele.

MINU ELU PUUDEGA inimesena sai alguse 35 aastat tagasi, ratastoolis olen veetnud viimased 12 aastat. Enne haigestumist olin väga spordilembene tüdruk. Seega tundus pärast haigust ja liikumispuuet loomulik, et jätkan spordiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles