Karksis vaadatakse naabri auks filmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuurisõprus lõunanaabritega on sealmaal, et Karksi-Nuias tähistatakse täna kinoseansiga Läti iseseisvumispäeva. Kultuurikeskuses saab tasuta vaadata ajaloolist seiklusfilmi «Riia kaitsjad».

Miks Karksi-Nuias naabrite iseseisvuspäeva meeles peetakse, on sealse kultuurikeskuse juhataja Kai Kannistu sõnul niigi selge. «Oleme ju viimasel ajal lätlastega palju koostööd teinud ja tunneme, et nad on meie sõbrad,» lausus ta. «Me liigume nendega samas rütmis – ka vabariigi sajas aastapäev tuleb meil ühel aastal.»

Koostööd lõunanaabritega on viimasel ajal kõvasti tehtud. «Saame peaaegu iga kuu kokku kas siin- või sealpool piiri,» lisas kultuurikeskuse juhataja. Tema meenutamist mööda käisid karksinuialased suvel Ruhjas linnapäevadel ja lätlased tulid Eesti poole kodukandipäevadele. Nii oligi vaid loomulik märkida lätlaste eelseisvat pidupäeva. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles