Lasteaiajärjekord on suurte valdade ja linnade probleem

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linna lasteaedadesse ootas veel aasta tagasi järjekorras 27 last. Sellest sügisest on linnas piisavalt nii sõime- kui lasteaiakohti.
Viljandi linna lasteaedadesse ootas veel aasta tagasi järjekorras 27 last. Sellest sügisest on linnas piisavalt nii sõime- kui lasteaiakohti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikontrolli audit näitas, et eelmise aasta lõpul oli Viljandimaal lasteaiakohtade nappus kolmes kõige suuremas omavalitsuses, samal ajal kui pisikesed vallad ja linnad suutsid oma lastele aia- ja sõimekoha leida.

Aastaga on üsna palju muutunud ja nüüd võib lasteaiajärjekorra kadumist kinnitada ka Viljandi linn, kus mullu novembris ootas kohta 27 last. Linna on murest välja aidanud suvel Mängupesa lasteaeda rajatud kaks uut rühma. Nüüd on linna lasteaedades ruumi 1012 lapsele ja rohkem pole kohti ka vaja.

Küll teeb paljudele inimestele endiselt muret see, et Uueveskil pole ühtegi lasteaeda ning kesklinnas on linnal vaid üks asutus. Nii ongi Viljandi haridusameti juhi Mall Kõivu sõnul Viljandis mureks see, et järjekord on paari kindlasse lasteaeda, samal ajal kui näiteks Mängupesas on kohti üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles