Alar Karu: maakonda siduvat liitu on vaja

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu meelest peaks Viljandimaa omavalitsuste liit toetama niisuguseid ühiseid ettevõtmisi, mida ilma selle toetuseta ilmselt ei sünniks ja mida ükski omavalitsus üksi ette võtma ei hakkaks,» leiab Viljandimaa omavalitsuste liidu uus esimees, Tarvastu vallavanem Alar Karu.
«Minu meelest peaks Viljandimaa omavalitsuste liit toetama niisuguseid ühiseid ettevõtmisi, mida ilma selle toetuseta ilmselt ei sünniks ja mida ükski omavalitsus üksi ette võtma ei hakkaks,» leiab Viljandimaa omavalitsuste liidu uus esimees, Tarvastu vallavanem Alar Karu. Foto: Kenno Soo

Teisipäeval Viljandimaa omavalitsuste liidu uueks esimeheks valitud Tarvastu vallavanem Alar Karu leiab, et praegu, mil ees seisab haldusreform, on niisugust organisatsiooni kindlasti vaja. Küll aga tuleks tema meelest jätkata arutelu selle üle, milliseid projekte edaspidi toetada.

Alar Karu, millised on teie arusaamist mööda Viljandimaa omavalitsuste liidu (VOL) peamised funktsioonid?

Pigem tahan rääkida teisest küljest. VOL-i areng on just jõudnud faasi, kus jätkame arutelusid selle üle, mille jaoks liit peaks edaspidi ühisraha korjama ja seda välja andma. Olukord on muutunud: moodustunud on suured omavalitsusüksused, mille kõrval kõik teised on väikesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles