Igavlev koer hakkab haukuma

Riina Martinson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et koerad kirja saata ega telefonitsi suhelda ei saa, tuleb neil liigikaaslastele sõnumeid edastada haukudes. Mõnikord väljub lemmiklooma haukumine aga kontrolli alt ja hakkab häirima nii naabreid kui pererahvast. Siis tuleb neljajalgne sõber õpetada vaikust pidama.
Et koerad kirja saata ega telefonitsi suhelda ei saa, tuleb neil liigikaaslastele sõnumeid edastada haukudes. Mõnikord väljub lemmiklooma haukumine aga kontrolli alt ja hakkab häirima nii naabreid kui pererahvast. Siis tuleb neljajalgne sõber õpetada vaikust pidama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tilluke kutsikas paneb peaaegu iga inimese heldima, ometi võib sellest nunnust olevusest aastaga kasvada oma lõputu haukumisega pererahvast hulluks ajav rahmeldis. 

Nii loomulik, kui on vahel naaberhoovist kostev lapse nutt, täiskasvanute grillipeo melu või muruniiduki müra, on koera haukuminegi. Kui aga koer teeb kõva häält päevast päeva ja tunde järjest, ei ole see sugugi normaalne.

Koertekoolitaja ja raamatu «Nõuandeid koeraomanikule» autor Aivo Oblikas toob välja, et haukumise kõige sagedasem põhjus on igavus. On ju tavaline, et peremees teeb hommikul koeraga vaid kiire pissitiiru ja edasi peab loom terve pika päeva veetma viimase nurgani läbiuuritud toas või aias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles