Laskurklubi hakkab Halliste jõe ääres öömaja pakkuma

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teesoo laskurklubi liige Kaja Lind kinnitas, et kuigi majutuskohti luues mõeldi oma üritustel osalejatele, on teretulnud kõik Soomaa uudistajad.
Teesoo laskurklubi liige Kaja Lind kinnitas, et kuigi majutuskohti luues mõeldi oma üritustel osalejatele, on teretulnud kõik Soomaa uudistajad. Foto: Peeter Kümmel

Kõpu valla Tipu külla on kerkinud kolm majakest. Need on maaliliselt vonklevale jõele nii lähedal, et õnge saaks otse verandalt vette visata.

Et pääseda viienda aastaaja suurveest, seisavad majakesed tugipostidel. Nendes ja veel kolmes kevadeks valmivas kämpingus hakkab Teesoo laskurklubi Soomaa külastajatele öömaja pakkuma.

Teretulnud on kõik

Laskurklubi liige Kaja Lind rääkis, et jahilaskmine on üsna aeganõudev harrastus ja üritustele tullakse tihtipeale terve perega. Nagu elu on näidanud, soovivad inimesed ööbida mugavamates tingimustes, kui telkimine võimaldab.

«Majutuskohti looma asudes mõtlesime kõigepealt oma üritustel osalejatele, aga oodatud on ka kõik teised Soomaa külastajad,» selgitas Lind.

Igas kahekorruselises kämpingus on kaheksa kohta. Seega saab kevadel kämpingutes ööd veeta ühtekokku 48 inimest. Igas majakeses on oma kööginurk ning kütma on neid kavas hakata elektriradiaatoritega.

«Elektri loodame sinna saada järgmisel aastal. Need, kel on soe magamiskott ja kes külma ei pelga, võivad siia juba praegu tulla,» lausus Kaja Lind.

Kämpingute püstitamise kogumaksumuseks kujuneb 828 000 krooni. Sellest kümneprotsendilise omaosaluse tasub laskurklubi, ülejäänu tuleb Euroopa Liidu Leader-programmist. Sealtsamast saadi raha juurdepääsutee ja parkla rajamiseks. Selle projekti maksumus on 330 200 krooni ning laskurklubi osaleb 40 protsendiga.

Teesoo laskurklubi on Tipu külas oma puhkekompleksi arendanud asutamisest alates, kaheksa aastat. Mitmest fondist saadud projektirahaga on rajatud laskeradu ja püstkoda. Jooksva põdra ja metssea siluetiga ning kaheksa seisvate siluettidega rada on Euroopa tasemel. Seal on kätt harjutamas käinud nii jahimehed kui teised laskurid ning peetud on ka Eesti jahilaskmise meistrivõistlusi.

Suured unistused

Kaja Lind rääkis, et kompleksi on välja üüritud firmadele suvepäevadeks ning seminaride, koolituste, laagrite ja pereürituste korraldamiseks. Külalistele on pakutud lõkketulel valmistatud toitu.

Laskurklubi soovib Teesoost arendada kogu pere puhkekompleksi, mis kasutaks kõiki looduse pakutavaid võimalusi.

«Lähitulevikus kavatseme teha eri fondidesse taotlusi ning toetuste abil rajada palliplatsi, laululava, terviserajad ja sauna,» loetles Lind. «Kõige julgema visiooni kohaselt tuleb siia ka peamaja, kus on loengute ja lasteürituste pidamiseks sobivad ruumid ning relvaladu.»

Kaja Lind toonitas, et kõige kohta on tehtud detailplaneering, aga kuna raha on kavas taotleda projektide kaudu, areneb kompleks samm-sammult ning seda, kui kiiresti miski valmib, ta ennustada ei oska.

«Kõik sõltub rahastajate otsustest. Kindlasti kulub aastaid,» nentis ta.

Kui areng läheb soovitud suunas, tekib puhkekompleksi juurde töökohti. Kaja Lind lisas, et tõenäoliselt on üht inimest vaja juba kevadel majutuse korraldamiseks.

ARVAMUS
Tõnu Kiviloo,
Kõpu vallavanem

Olen selle kompleksi arengut nõu ja jõuga toetanud. Tulevikus tuleb rõhuda kvaliteedile ja klienditeenindusele. Mina näen seda kohta ühe Kõpu valla märgina, millega kaardile jõuda. Teesoo kompleksis saab ennast paugutamisega välja elada, ilma et verd valataks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles