Kuluhüvitiste uurimine võib minna maksuametile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti maksumaksjate liit (EML) esitas maksu- ja tolliametile (MTA) ettepaneku riigikogu liikmete kuluhüvitiste maksukontrolli algatamiseks.

Kuivõrd tulumaksuseadus ei maksusta palgatulu ja erisoodustusena kuluhüvitisi vaid siis, kui need vastavad kuluhüvitise sisulistele nõuetele, siis muul juhul, näiteks väljamaksel, kui kulu ei ole riigikogu liikme tööga seotud, tekib maksukohustus.

EML leiab, et riigikogu liikme tööga pole seotud riigikogulase pereliikme kasutatava sõiduki liisingumaksed. Mõne riigikogu liikme esitatud kütusekulu arved tekitavad kahtluse, et nii suures koguses kütust ei ole võimalik kulutada ainult tööga seotud sõitudeks, kui kütust tangitakse väga väikeste vahedega või vaheldumisi eri kütuseliike ning väidetavalt hoitakse kodus suuri kütusekoguseid. Viimati nimetatud juhul võib olla tegemist ka vedelkütuse seaduse rikkumisega, mille menetlemine kuulub samuti MTA pädevusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles