Viljandis tantsitakse lahkuse nimel

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See ülesvõte pärineb mulluselt Viljandi lahkusetantsult.
See ülesvõte pärineb mulluselt Viljandi lahkusetantsult. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pühapäeval kell 13 tantsivad oranži rõivastunud inimesed lahkuse nimel Viljandis Anttila parklas samamoodi, nagu seda tehakse samal päeval 50 riigis ja rohkem kui 90 linnas.

Nagu ütles ettevõtmise siinne korraldaja Birgit Nisu, on ülemaailmse ürituse «Dance for Kindness» («Tants lahkuse nimel») peakorraldaja rahvusvahelise mittetulundusorganisatsiooni Life Vest Inside (Päästevest Südames) peamised eesmärgid inspireerida, treenida ja julgustada inimesi lahkelt elama. Ühtlasi antakse start ülemaailmsele lahkusenädalale.

Ettevõtmisega püütakse inimestele meelde tuletada, et rassist, usust või kultuuriruumist olenemata ühendab kõiki meid võimalus olla üksteise vastu hea. «Kui näiteks pagulased peaksid siia tulema, on mõistlikum neid kohelda inimlikult ja lahkelt, suhtudes igaühte kui eraldi persooni. Samal ajal võiks meil olla praegusest märksa rohkem sallivust ja tähelepanelikkust ka oma rahvuskaaslaste suhtes, kas või siis, kui keegi kukub või on muidu hädas,» rääkis Birgit Nisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles