Teater kingib Olustvere lasteaiale kiigelaua

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Martin Mill ja väike karupoeg.
Lavastaja Martin Mill ja väike karupoeg. Foto: Heigo Teder/Ugala
Ugala teater kutsus oktoobris kõiki Eesti lapsi osalema «Väikese Pii suurel joonistusvõistlusel», mille tööde põhjal valmib osa teatri jõululavastuse «Väike Pii ja kiigelaud» lavakujundusest. I.L.S. Projekt ja Ugala teater panid joonistusvõistlusele välja vahva auhinna: päris ehtsa kiigelaua. 
 
Teatri teatel on ilu aga teatavasti vaataja silmades ja sel põhjusel valiti võitja loosi teel. Võitjaks osutus Olustvere lasteaed Piilu ja kiik paigaldatakse kevadel lasteaia mänguväljakule.
Kõigist võistlusele laekunud töödest valmib näitus, mida saab näha 7.–18. detsembrini Viljandis Sakala keskuses Ugala jõulumaal. Laste joonistustest valmis ka video, mis annab väikese ülevaate teatrile saadetud töödest.
Lapsed joonistasid etteantud teemadel, mis lähtusid Timo Parvela raamatust «Kiigelaud». Näiteks tuli joonistada seda, kuidas nemad kujutavad tigedaid tibusid või milline on nende arvates maailma kõige toredam mänguväljak. Teemasid oli kümme.
Ugala jõululavastus «Väike Pii ja kiigelaud» räägib loo väikesest karupojast nimega Pii, kes otsib endale sõpru, kellega koos kiikuda. Mängukaaslaste leidmiseks asub väike Pii rännakule, mille jooksul kohtab ta veidraid ja naljakaid tegelasi ning satub ootamatutesse seiklustesse. Jõululavastuse seavad lavale Kadri Lepp ja Martin Mill, kunstnikutöö teeb Jaanus Laagriküll ning muusika loob lavastusele Mari Jürjens.

 

VAATA VIDEOT SIIT

 

 

 

 

 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles