Valitsus peab lõpetama peost suhu majandamise

Jüri Ratas
, riigikogu aseesimees, Keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Laura Oks / Postimees

VALITSUSE riigikogule esitatud eelnõu järgi on 2016. aasta riigieelarve tuludeks planeeritud 8,83 miljardit ja kuludeks 8,9 miljardit eurot. Eelarve maht küll kasvab mõne protsendi võrra, kuid mingit selget ja tuntavat muutust see Eesti inimestele kaasa ei too. Pigem on see taas raamatupidamislik dokument, milles tulud ja kulud on püütud enam-vähem tasakaalu saada.

Juba aastaid on häda selles, et meie rahanduspoliitikat juhitakse üks päev korraga. Pikemast perspektiivist ja riigi strateegilistest sihtidest enam isegi ei räägita. Samas on just riigieelarve kõige olulisem finantsdokument, mis peab andma selge panuse Eesti arengusse.

Eelarvet koostades tuleb keskenduda meie riigi ees seisvate sõlmküsimuste lahendamisele, mitte numbritele ja komakohtadele. Ma pean silmas jätkuvat majanduslikku ebavõrdsust, inimeste väljarännet ja maapiirkondade ääremaastumist. Meie rahvaarvu taas tõusule viimiseks peab elama kogu Eesti, mitte ainult mõni üksik tõmbekeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles