Viljandis selgub tänavune Kultuuri Tegu

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marili Niidumaa jaoks on konverentsi korraldamine ühtlasi ka kultuuriakadeemia lõputöö.
Marili Niidumaa jaoks on konverentsi korraldamine ühtlasi ka kultuuriakadeemia lõputöö. Foto: Rene Jakobson
Reedel ja laupäeval peab Eesti Kultuuri Koda Viljandis konverentsi «Vastutus + kultuur = vastutuskultuur?». Selle avapäeva õhtul antakse pidulikult üle tunnustusauhind Kultuuri Tegu 2015, millele on viis pretendenti. 
Selle üle, kes ja kuidas vastutab Eestis kultuuri elujõu, rikkuse, jätkusuutlikkuse ja kultuuripärandi säilimise eest, arutlevad teiste hulgas sotsiaalteadlane ja poliitik Marju Lauristin, kirjanik ja diplomaat Jaak Jõerüüt, teoloog Urmas Petti ja advokaat Risto Vahimets. Vestlusringides osalejatevad Indrek Saar, Tiina Lokk-Tramberg, Valner Valme, Mihkel Kunnus, Kalev Roosiväli, Ülo Vooglaid, Volli Kalm, Ahto Lobjakas ja teised.
«Me oleme tahtnud ikka viia inimestele kultuuri sülle ja kätte,» rääkis üks konverentsi korraldajaid, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse õppekava neljanda aasta tudeng Marili Niidumaa, kellele konverents on ühtlasi lõputöö. «Suuremates linnades on niigi kultuuri üleküllus. Ka osalejad soovivad just väiksemates kohtades käia. Kindlasti elavdab see kohalikku kultuurielu, kui kaheks päevaks tuleb kohale sadakond silmapaistvad kultuuritegelast.»
Konverentsi juhib muusik Pille Lill. Esimese päeva pärastlõunal on vastutuste eri tahke vaagivad arutelud rühmades kultuurikoja liikmete eestvedamisel Viljandi kultuuriasutustes. 
«Meil on teemasid erinevatest valdkondadest, toome ühte ruumi kokku inimesed arhitektidest keeletoimetajateni,» lausus Niidumaa. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles