Kohtusaagast hoolimata avati Tarvastu jõel tehiskärestik

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vast valminud kärestikuga loodetakse Tarvstu jõel tagada kaladele head rändetingimused nii üles- kui allavoolu.
Vast valminud kärestikuga loodetakse Tarvstu jõel tagada kaladele head rändetingimused nii üles- kui allavoolu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suve lõpul alustati Tarvastu jõel ordulinnuse põhjapoolsel jõeharul tehiskärestiku ehitust. Nüüd on see valmis ja reedel päästeti vesi voolama.

Vallavanem Alar Karu sõnutsi rajati kärestik kalade rändetingimuste ja Tarvastu jõe seisundi parandamiseks. Keskkonnainvesteeringute keskuse toetusraha oli 60 000, valla omaosalus 18 000 eurot.

Mainitud kalapääsu rajamise vaidlustas septembri algul kohtus Linnamäe paisu omanik Kalev Pehme. Tema sõnutsi ei ole pärast kärestiku valmimist veetaseme kõrgus tema paisul enam selline, mis võimaldaks tal elektrit toota. Ehkki  kalakärestiku ehituse peatamise ja ehitusloa tühistamise taotlus lükati esimeses kohtuastmes tagasi, kinnitas Kalev Pehme Sakalale, et on otsuse Tartu maakohtusse edasi kaevanud ning jätkab võitlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles