Abja akordionipoisid said teise koha

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markkus Suvi
Markkus Suvi Foto: Erakogu

Pärnu akordionimuusika festivalil võitsid alla kümneaastaste solistide seas teise koha Abja muusikakooli õpilased Helari Tehver ja Markkus Suvi.


Osalejatel tuli esitada kaks pala. Helari Tehver mängis rahvalikku viisi «Veere, värten, vurinaga» ja Mustla muusikaõpetaja Riina Piirikivi kirjutatud pala «Kaks sõpra». Markkus Suvi esitas Leopold Mozarti «Poloneesi» ja Henn Rebase «Sügise värvi».

Mõlemad poisid said teise koha, tundsid sellest rõõmu ja jäid oma esinemisega rahule. Auhinnaks olid medalid, diplomid ja maiustused.

Nende juhendajale, Abja muusikakooli õpetajale ja ühtlasi akordionimuusika festivali peakorraldajale Valdo Värgile tegi rõõmu poiste suur tahe festivalil osaleda.

«Nad mängisid jõukohast repertuaari ja tulid esinemisega hästi toime,» lausus ta. «Esimese koha saajatel olid välja valitud keerulisemad palad.»

Valdo Värgi sõnul oligi võistlusel solistide arvestuses kõige rohkem osavõtjaid: esines üle 15 akordionihuvilise. «Samuti selgitati välja paremad ansamblid ja orkestrid,» lisas Värk.

Viljandimaa akordionimängijad esinesid Pärnu festivalil ka orkestri Tremolo Baltic koosseisus. Selles mängivad Eesti, Läti ja Leedu muusikakoolide õpetajad, õpilased ja vilistlased. Edaspidi kavatsetakse osalema kutsuda ka soomlased.

Jõgeva akordionimängija Johannes Haav ütles, et tänu tema kodulinnast võrsunud Valdo Värgile ja tema abilistele on nii Pärnust kui Viljandimaast saanud Eesti akordionimuusikaelus tooni andvad paigad.

«Erilist rõõmu teeb noorte mängijate juurdekasv,» sõnas Haav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles