Ait läheb külla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti pärimusmuusika keskus ootab novembri algul viies Eesti paigas tantsulembest publikut labajalavalsist ja näppepillidest kantud tantsuõhtutele.

Kui seni on pärimusmuusika keskus kultuurisündmusi korraldanud enamasti Viljandis, Tallinnas ja Tartus, siis tantsuõhtud viiakse väiksematesse kohtadesse, kus leidub energilist tantsurahvast.

Projektijuhi Harlet Orasmaa sõnul pistab Viljandi pärimusmuusika ait piltlikult öeldes viiuli, mandoliini ja kitarri reisipauna, vinnab kontrabassi õlale, hüüab endaga kaasa kõige nobenäpsemad pillipoisid ja -tüdrukud ning teeb labajalgsel sammul Eestile tiiru peale.

«Pakume õhtute algatuseks võimalust osa saada labajalavalsi õpitoast, mida juhib mitmekesiste huvidega muusika- ja tantsumees Silver Sepp,» selgitas Orasmaa. «Räägime pärimus- ja lavatantsu seostest ja erinevustest ning rändame koos labajalavalsiga läbi ajaloo. Tantsusamme saadab viiulil Karoliina Kreintaal.»

Orasmaa avaldas veendumust, et tõelise hoo saavad õhtud sisse näppepillide ansambli Gjangsta tüürimisel.

«Nende poiste koosmängus on tõelist särtsu, mis ei tohiks ühtki saalis viibijat puudutamata jätta,» sõnas projektijuht.

Lustliku meelega inimesed on oodatud täna Jõgeva ja homme Jõõpre rahvamajja. Neljapäeval saab tantsida Värskas, reedel Viljandis ja laupäeval Kiviõlis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles