Festivalikorraldajad on tõsiselt mures võõraviha pärast

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Olukord põgenikega üleujutatud Euroopas teeb teiste kõrval muret muusikuile, kes on harjunud kõnelema kultuuribarjääre ületavas keeles. Pole võimatu, et see teema avaldab mõju ka Viljandi suurimale muusikapeole.

Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealik ja Eesti pärimusmuusika keskuse juht Tarmo Noormaa naasis Euroopa maailmamuusika festivalide foorumi liikmete koosolekult Barcelonas ja selle lähedal asuvas linnakeses Vicis. Viljandi pärimusmuusika festival on foorumi liige ja Noormaa kuulub selle viieliikmelisse juhatusse.

Foorum on festivalide võrgustik, mis keskendub globaalsele muusikale ja kohalikele kultuuridele. Selles on esindatud peaaegu 50 festivali nii Euroopa riikidest kui Marokost, Kanadast, Palestiinast, Brasiiliast ja Austraaliast, friikidele mõeldud väiksest torupillifestivalist Itaalias kuni 200 000 kuulajaga megafestivalideni välja. Kõigi nende festivalide publiku arv kokku on kolme miljoni ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles