Linnapea avas ühe Viljandi vanema maja

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Ando Kiviberg kinkis arhitektile, ehitajale ja järelevalvajale raamitud pildi Laidoneri plats 5 uue kuue saanud majast.
Linnapea Ando Kiviberg kinkis arhitektile, ehitajale ja järelevalvajale raamitud pildi Laidoneri plats 5 uue kuue saanud majast. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi südalinnas Laidoneri plats 5 asuv linnavalitsuse maja, milles käisid omal ajal kooliteed Johan Laidoner ja Jaan Tõnisson, avas eile pärast renoveerimist ametlikult taas uksed.

Linnapea Ando Kiviberg ütles avamisel, et vanalinnas on saanud korda väärikas hoone, mida on turistidki imetlenud. Renoveerimisprojekti autor Raivo Mändmaa tänas linnakodanikuna linnavalitsust, et too võttis kätte ja tegi ajaloolise hoone nii korda, nagu see olema peab.

Kinnise hooviga maja on arhitekti sõnul linnas ainulaadne ning hoovi paigaldatud tänavakividelgi on oma mõte: kui punased märgivad kunagise linna peakiriku müüre ja sambaid, siis hallid kivid kiriku põrandat. Nimelt asus Laidoneri plats 5 ja 5a kinnistul keskajal Viljandi peakirik, milles võisid ka eile avamisel olnud külalised mõtteliselt seista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles