Viljandi väärib oma Vabaduse ausammast

Helmut Hallemaa
, Viljandi linnavolikogu liige Keskerakonna saadikurühma esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Hallemaa
Helmut Hallemaa Foto: Jaan Pääsuke

KAHE JA POOLE aasta pärast tähistab meie riik sajandat aastapäeva. Vabadussõjal oli ja on Eesti Vabariigi sünni ja kestmajäämise loos roll, mida pole võimalik üle hinnata.

Taasiseseisvuse ajal on taastatud enamik Vabadussõja ja selles langenute mälestussambad. Viimati, kaks aastat tagasi, sai monumendi naabermaakonna keskus Valga. Olulisematest ja suurematest Vabadussõja mälestussammastest on seni taastamata vaid Viljandi ja Narva-Jõesuu oma. Üldse on selliseid veel kümme-viisteist ning teist sama palju praeguseks Venemaa alale jääval endisel Eesti Vabariigi territooriumil.

Kuulsa Amandus Adamsoni skulptuuridega ehitud Viljandi Vabadussõjas langenute mälestussammas tuleb muidugi taastada ning võimalikult kiiresti ja oma algses asukohas Vabaduse platsi servas. Selles ei kahtle keegi. Nüüd on moodustatud ka komisjon, mille töösse on peale linnavolikogu saadikurühmade esindajate kaasatud ka maavanem, omavalitsuste liidu juht, Viljandi valla juhid ja Kaitseliidu Sakala maleva pealik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles