Pedagoogid veetsid vaheajapäeva Ugalas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooremleitnant Hannes Võrno avaldas arvamust, et iga kooli õppekavva peaksid kuuluma riigikaitse- ja usundiõpetus.
Nooremleitnant Hannes Võrno avaldas arvamust, et iga kooli õppekavva peaksid kuuluma riigikaitse- ja usundiõpetus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile Ugalas peetud Viljandimaa hariduskonverentsile «Väärtused kasvatuses ja elus» kogunes ligi pool tuhat pedagoogi, kes kuulasid huviga harivaid ettekandeid ja tundsid rõõmu üksteisega kohtumisest.


Jakobsoni gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Andres Haavasalu nentis konverentsi vaheajal, et sellist üldharivat konverentsi on õpetajatele vahel vaja. «Muidu on meie koolitused üsna õpetamiskesksed,» tõdes ta. «Ettekanded on huvitavad: konverents on neli tundi kestnud ja saal on kogu aeg haudvaikne olnud.»

Ka Võhma gümnaasiumi õppejuhataja Luule Tiirmaa leidis, et üritus on vajalik, kuigi sellest oleks võinud pedagoogidele veidi pikemalt ette teada anda.

«Seda üllatavam on aga see, et meid on siia nii palju kohale tulnud,» rääkis ta. «Väga hea meel on kolleegidega kokku saada. See on ju üritus, kuhu on tulnud kõik maakonna pedagoogid.»

Tiirmaa sõnul sobivadki suurele kuulajaskonnale rohkem üldharivad teemad. «Ettekanded panid mul mõtted liikuma ja mõnes kohas oleksin tahtnud veidi ka vastu rääkida. Järgmise sammuna võiks korraldada ürituse, kus saaksime koos nende asjade üle arutleda,» lausus ta.

Viljandi maavalitsuse haridus- ja sotsiaalameti juhataja Ilmar Küti jutu järgi tuli konverentsile umbes 450 inimest. «Kuigi on koolivaheaeg, oli inimeste huvi suur ja nad reageerisid meie kutsele,» rõõmustas ta.

Küti sõnul ei ole Viljandimaal säärast hariduskonverentsi korraldatud juba mitu aastat.

«Meil oli palju poleemikat, kas arutada koolielu kitsaskohti või keskenduda harivatele teemadele. Lõpuks otsustasime, et kutsume väljastpoolt Viljandimaad head lektorid ning kuulame nende mõtteid ja arvamusi,» selgitas Kütt. «Usun, et ettekanded pakkusid inimestele mõtlemisainet.»

KAVA

Õpetajad kuulasid kuut ettekannet.

• Reval Park Hotelli ja Casino tegevdirektor Anne Mallene ja Estonian Business
Schooli õppejõud Tiina Tšatšua rääkisid ettevõtlusest ja koolist.

• Nooremleitnant Hannes Võrno ja Vahipataljoni ülem major Toomas Väli kõnelesid kaitseväe põhimõtetest ja riigikaitseõpetuse vajalikkusest.

• Tartu ülikooli eetikakeskuse teadur Olga Schihalejev ja Tallinna inglise kolledži õpetaja Katrin Rahi ettekanded keskendusid õpetajate väärtusvalikutele.

• Konverents lõppes muusikalise tervitusega Ugala teatri perelt.

Allikas: «Sakala»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles