Konverents keskendub väärtustele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teater
Ugala teater Foto: Lauri Alver / Sakala.

Viljandi maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakond korraldab teisipäeval Ugalas hariduskonverentsi, kus tulevad kõne alla kooli suhted ettevõtlusega, õpetajate väärtusvalikud ja riigi sõjalise kaitse vajadus.

Konverentsile, mis kannab pealkirja «Väärtused kasvatuses ja elus», on oodatud kõik Viljandimaa õpetajad, koolide ja lasteaedade direktorid, omavalitsuste juhid ja haridusametnikud, aga ka naabermaakondade haridusjuhid. Üritusele arvatakse tulevat 450 inimest.

Programm algab kell 10 korraldajate tervitusega. Sellele järgnevad ettekanded, millest esimesed on kokku võetud pealkirja alla «Ettevõtlus ja kool».

Estonian Business Schooli õppejõud Tiina Tšatšua kõneleb seal teemal «Kool, õpetaja ja etikett». Ettekandes käsitletakse küsimusi, mida on meie igapäevasel koolielul ühist mõistetega «protokoll» ja «etikett»; mis erinevus on etiketil ja headel kommetel ning miks ema ja isa õpetatud head kombed ning õpetaja nõutavad kombed ei ole alati ühesugused.

Teisena astub üles Reval Park Hotel ja Casino tegevdirektor Anne Mallene, kelle ettekanne annab kuulajatele teada, milliseid oskusi töötajate puhul hinnatakse.

Konverentsi teine plokk kannab pealkirja «Kes kaitseb kodumaad?».

Nooremleitnant Hannes Võrno on lubanud seal rääkida tõsistest asjadest, mis puudutavad vabatahtlikult riigi hüvanguks tegutsemist.

Major Toomas Väli kõneleb kuulajatele niinimetatud uuest ja vanast sõjalisest mõtlemisest ning riigi sõjalise kaitse vajadusest. Samuti tuleb juttu sellest, mida teeb riigi kaitsmiseks kaitsevägi.

Pärastlõunal võetakse luubi alla õpetaja väärtusvalikud.

Tartu ülikooli eetikakeskuse teaduri Olga Schihalejevi ettekanne keskendub õpetaja rollile väärtuste kujundamises. Ta kõneleb ka eetikakeskuses välja töötatud õpetajate väärtusdilemmade mängust.

Tallinna Inglise Kolledži inglise keele ja kultuuri õpetaja Katrin Rahi tutvustab uut rahvusvahelist programmi IB ja seda, kuidas see toetab õpilase kui isiksuse kasvamist.

Päev lõpeb pererahva tervitusega, mille annab edasi Ugala loominguline juht Indrek Sammul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles