Aus konkurents ei ole kius

Jaano Vink
, aktsiaseltsi Nordecon juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaano Vink
Jaano Vink Foto: Liis Treimann / Postimees

Artikkel on ajendatud esmaspäeval Sakala digilehes ilmunud artiklist «Ühe spetsialisti liiga lühikese staaži tõttu jäi parim pakkuja Ugala remondist ilma». Sama lugu ilmus pikemal kujul eilses paberlehes pealkirjaga «Objektijuhi puuduv tööaasta ajas Ugala remondi uppi».)

ESMASPÄEVAL SAKALAS ilmunud artiklis Ugala teatri vaidlustatud ehitushankest on püütud jätta muljet, nagu takistaks Nordeconi kiuslikkus odavaima hinnapakkumise tegemises osalenud Viljandi ehitusmeestele kuuluval firmal lepingu sõlmimist ning kokkuvõttes läheb teatrihoone remont nüüd tunduvalt kallimaks. See käsitlus on asjatundmatu ja eksitav ning sisaldab muu hulgas valeväiteid.

Konkurents ehitusturul on tihe, majandussektorite võrdluses ilmselt üks tihedamaid. Ehitusmahtude kasvu lähiaastail näha ei ole ning seetõttu tegutsevad riigihangetel osalevad ettevõtted äärmiselt täpselt ja kõiki reegleid järgides, et pakkumisele pandud tellimustöö endale saada. Seejuures järgivad nad pingsalt ka konkurentide tegutsemise läbipaistvust ja esitatud dokumentide korrektsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles