Hoia alt, Jakobson, Diki on majas!

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kurvits
Tiit Kurvits Foto: Kristi Kivestu

Et anda Viljandi Jakobsoni kooli perele aimu sellest, mis teda järgmised kakskümmend aastat ees ootab, tuleb heita pilk kahekümne aasta tagusesse aega.

Toona oli noor Tiit Kurvits just üle võtnud Leie põhikooli juhtimise. Peale lõppviimistluseta hoone oli ta kaasa saanud kamba isepäiseid pedagooge. Nüüd on ta kinnitatud Jakobsoni kooli direktoriks ning temast jäid Leiesse maha ülikorras koolimaja ja ühtse meeskonnana toimiv kollektiiv.  

Kakskümmend aastat tagasi viisid tööotsingud noore ja rohelise Janek Lassi Leie põhikooli. Paraku oli see ametikoht, millest ta huvitatud oli, täidetud ning direktor Kurvits saatis ta sama targalt minema. Läks aga paar nädalat ja direktor kutsus noormehe tagasi. Sestsaadik on kestnud nende kahe tutvus. Praegu veab Janek Lass kooli korvpallimeeskonda ja peab kooli hoolekogu esimehe ametit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles