Riigi äriühingud toetavad mõõdukalt

Agris Peedu
, rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agris Peedu
Agris Peedu Foto: Erakogu

VIIMASTEL AASTATEL on riigi äriühingud kasutanud neile antud toetuse jagamise võimalust mõõdukalt. Möödunud aastal oli makstud toetuste summa vähem kui viiendik lubatud piirist.

Rahandusministeeriumi riigivara osakonna koondatud statistika kohaselt toetasid riigi äriühingud aastatel 2010–2014 valdkondadest enim haridust (38,6 protsenti), sporti (32,7), keskkonda (3,7) ja piirkondlikku elu (2,2). Kokku andsid nad nendel aastatel toetusi ligikaudu 4,9 miljonit eurot, sellest haridust toetasid 1,9 miljoni ja sporti 1,6 miljoni euroga. Viimastel aastatel on kasvanud haridusvaldkonna ja vähenenud spordi toetamine.

AKTIIVSEMAD TOETUSTE maksjad on kümme äriühingut, nende seas Eesti Energia, Tallinna Sadam ja Riigi Kinnisvara aktsiaselts. Ülejäänutel ei ole põhikirjas toetuse maksmise reegleid sätestatud. On sätestatud ühene keeld või siis on toetuste maksmine põhikirjaga küll lubatud, aga viimastel aastatel ei ole seda võimalust praktikas kasutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles