Tarvastu valla keskuses avatakse ühel ajal nii remonditud peatänav kui uus kauplus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval panid osaühingu Pluvo mehed Mustlas Posti tänaval viimaseid sidekaableid kohale ja olid kindlad, et neil tähtajast kinnipidamisega raskusi ei teki.
Esmaspäeval panid osaühingu Pluvo mehed Mustlas Posti tänaval viimaseid sidekaableid kohale ja olid kindlad, et neil tähtajast kinnipidamisega raskusi ei teki. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mustla rahvas, kes on aasta jagu elanud tee-ehitustandril, pääseb üsna pea mullahunnikute vahel turnimisest.


Tarvastu raamatukogu juhataja Kristi Tamm on iseäranis rõõmus, et saab jälle normaalselt liikuda.

«Mina olen remondiga väga rahul,» rääkis ta. «Tee näeb tänu nendele vanaaegse ilmega lampidele nii ilus välja, et isegi korrast ära majad seal ääres ei riiva enam silma. Lisaks saab taas inimese kombel liikuda.»

Kohalikud on pisut mures vaid selle pärast, kui kaua plastist laternapostid vastu peavad.

Sidekaablid ja sillutis

Posti tänava valmimise tähtajani on jäänud vähem kui kaks nädalat ja ehitaja Teede REV-2 on kindel, et viimaste töödega jõutakse valmis õigeks ajaks.

«Praegu tegeldakse kõnniteede parkettkivi paigaldamise ja haljastustöödega,» lausus ehituse projektijuht Adrian Aleksejev.

Tähtajani jäänud päevade jooksul taastavad töömehed tee-ehitusele ette jäänud aiad ja istutavad hekid sinna, kust need enne välja kaevati. Alltöövõtjad osaühingust Pluvo panevad maha veel viimased sidekaablid.

Tarvastu vallavanem Alar Karu on tööde käiguga rahul. «Mustlale on see areng väga suur ning otsus panna kõnniteedele kivisillutis ja valgustiteks vanaaegsed laternad annab meie alevile palju juurde,» lausus ta.

Valmib ka pood

Tee-ehitusest veidi hiljem hakkas Posti tänavale kerkima kauplusehoone. Endise A ja O asemele asunud Konsum on ostjatele küll juba avatud, aga piduliku lindilõikamisega oodatakse seni, kuni parkla valmis saab.

Vallavanem Alar Karu sõnul avatakse senisest nii ruumi kui kaubavaliku poolest suurem kauplus pidulikult koos Posti tänavaga. «Ilmselt juhtub see 13. novembril, mil meil on ajalooliste sündmuste puhuks planeeritud terve päev,» ütles Karu.

Praeguste plaanide kohaselt avatakse siis esmalt Ennukse metsavendade punker, seejärel kauplus ja viimaks  peatänav.

«Sellest, mis täpselt toi­muma hakkab, on veel vara rääkida,» ei tahtnud vallavanem plaane lähemalt kirjeldada.

Rahvapidu tuleb tema sõnul aga kindlasti ja 13. november peaks kohalikele kauaks meelde jääma.

Läbi Mustla kulgev Posti tänav kaevati üles mullu sügisel.

Talvel jäid ehitusööd eri põhjustel mõneks ajaks katki ja peatänav meenutas kaua karmi kuumaastikku. Kevade hakul hakkasid ehitaja alltöövõtjad taas tööle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles