Valida on häärberist vahemereliku korterini

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Munga tänava sisehoovis on peidus keldrit arvesse võttes läbi kolme korruse ulatuv korter, mille võiks väljanägemise järgi pigem kusagile Vahemere äärde paigutada.
Viljandis Munga tänava sisehoovis on peidus keldrit arvesse võttes läbi kolme korruse ulatuv korter, mille võiks väljanägemise järgi pigem kusagile Vahemere äärde paigutada. Foto: Open Haus Kinnisvara

Enamik Viljandimaa elamuid on ehitatud nõukogude ajal tüüpprojekti järgi ja paraku ei saa suurem osa inimesi endale ka muud lubada. Paneelmaja korterite ja justkui vormist tulnud eramute kõrval leiab maakonna kinnisvarakuulutustest aga ka väga erilisi kodusid.

Üldreegel on selliste harulduste puhul muidugi, et nende hind on turu keskmisest paar korda krõbedam. Mõnikord aga võib vahe olla ka suhteliselt väike. Näiteks müüakse praegu 53 000 euroga väga heas korras kolmetoalist korterit Riia maantee korrusmajas ja stiilse sisekujundusega kahetoaline kodu miljööväärtuslikus vanalinna renoveeritud majas maksab vaid 10 000 eurot enam.

Korteritest pakutakse kõige kallimalt läbi kahe korruse ulatuvat apartementi Viljandis Tartu ja Järve tänava ristmikul kümmekonna aasta eest taastatud elamus. See maksab 155 000 eurot. Kui seda maja on kõik järve äärde sõitjad kindlasti näinud, siis itaaliapärasest läbi kolme korruse ulatuvast korterist, mis tehti mullu Munga tänava sisehoovi endise pesuköögi asemele, pole enamikul linlastel aimu. 1559 euroni küündiva ruutmeetrihinna poolest on see kahe toa ja ruumika keldriga korter praegu Viljandi kalleim, ehkki elupaik ise maksab 89 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles