Arno Kallas on 90 eluaastast 23 olnud kaitse­liitlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Kallas
Arno Kallas Foto: Erakogu

Eile õhtul kogunes Kaitseliidu Karksi malevkonna kodu ruumidesse paras seltskond võitluskaaslasi, et üheskoos sõdurisuppi süües avaldada tunnustust Arno Kallasele, kellel oli 90. sünnipäev ning kes on oma eluteest 23 aastat olnud kaitseliitlane.

«Arvan, et meie seas pole palju inimesi, kes saaksid öelda, et on teinud kõik oma kodu, oma valla, oma maakonna ja oma riigi kaitseks, aga Arno saab,» tähendas Karksi malevkonna teavituspealik Ants Kalam. 21. veebruaril 1992 astus Arno Kallas Kaitseliidu ridadesse ja vastavalt Saksa armee auastmele, mille ta oli välja teeninud 18-aastase noormehena Teises maailmasõjas, anti talle veebli auaste.

Kalam jutustas, et tegusa mehena hakkas Kallas kohe looma Abja rühma, kutsudes sinna inimesi oma tutvusringkonnast. Nii olidki rühmas kõrvuti kohaliku gümnaasiumi direktor ja transporditööline, endised sõjamehed ja noored koolipoisid. Oskus lävida inimestega ja koondada neid enda ümber tegi Kallasest 1993. aastal rühmapealiku. Abjas asus tol ajal piirivalvekordon ja piirivalve vajas hädasti Kaitseliidust koostööpartnerit. Selleks sai Kallase rühm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles