Folk asendab Aafrika trummarid kodumaise Konterbandiga

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika trummaritel jääb viisaprobleemide tõttu Eestis tänavu esinemata.
Aafrika trummaritel jääb viisaprobleemide tõttu Eestis tänavu esinemata. Foto: Erakogu
Viljandi pärimusmuusika festivalil, Hiiumaa pärimusmuusikafestivalil, Tallinna merepäevadel ja teistel üritustel esinema pidanud Ghana Star Dance Company Eestisse tänavu ei tule, sest aafriklased ei saanud viisasid. 

«Korraldajate eesmärk on alati olnud tuua pärimusmuusika festivalile artiste meile eksootilistest piirkondadest. Paraku teeb keeruline poliitiline olukord maailmas selle aasta-aastal keerulisemaks,» rääkis pärimusmuusika festivali pressipealik Tarmo Noormaa. «Nii juhtus seekord Ghana Star Dance Companyga. Neile ei väljastatud viisat siia sõitmiseks. Pidime seetõttu programmi natuke ümber tõstma ja lisandus ka täiesti uus artist – Konterbant.»

Konterbant koosneb viiest omanäolisest muusikust, keda ühendab kirg rahvaliku muusika vastu. Konterbandi teeb eriliseks jõuline mitmehäälne meestelaul, mida saadab keel-, puhk- ja õhk-ähkpillide kaskaad. Nende repertuaar on mitmekülgne, sellesse kuulub vanu ja vallatuid külalaulukesi ning estradiklassikasse kuuluvaid ja suurt hääleosavust nõudvaid lüroeepilisi teoseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles