Õppureid ahvatletakse stipendiumiga inseneriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutika spetsialiseerumise erialastipendiumi võivad muu hulgas taotleda materjaliteaduse, bioloogia ja geenitehnoloogia õppekava tudengid.
Nutika spetsialiseerumise erialastipendiumi võivad muu hulgas taotleda materjaliteaduse, bioloogia ja geenitehnoloogia õppekava tudengid. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Juuni lõpul kinnitas haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi nimekirja kõrghariduse õppekavadest, mille puhul on võimalik järgmisest õppeaastast saada nutika spetsialiseerumise erialastipendiumi.

Nutika spetsialiseerumise erialastipendiumi 160 eurot kuus saab aastas ligi tuhat üliõpilast seitsmest Eesti kõrgkoolist. Ministeerium on öelnud, et toetusraha andmise eesmärk on suunata noorte valikuid oluliste tehnika- ja tehnoloogiaerialade kasuks ning soodustada õpingute lõpetamist. Lisaks makstakse uuel õppeaastal endiselt erialastipendiumi ka õpetajakoolituse ja IT erialade tudengitele.

Kokku on välja valitud 86 õppekava, mis on leitavad ministeeriumi kodulehelt. Stipendiumiprogramm hõlmab paljusid info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, tervisetehnoloogia ja -teenuste ning ressursside tõhusama kasutusega seotud õppekavasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles