KIRI: Ehe Viljandimaa sümbol

, Mulgi taluperemees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja üllatas kirjastus Meediatee raamatuga «Viljandisse. To Viljandi». Hästi kujundatud ja koostatud paks raamat on sõna-sõnalt kakskeelne. Raamatu kaanetüdruk pole aga pikajalgne blondiin, vaid avatud silmade ja südamega Luule Komissarov. Teda on sellel fotol kerge ära tunda. Pildil oleks nagu tema häälgi küljes. Keegi päris võõras aga ei usuks, et see on tippnäitleja ja lemmik teleseriaalist. 

Luule raamimine Viljandi raamatu esikaanele on õige. Temas on palju loomulikkust, mis muudab ta rollid kõigile mõistetavaks. Juba neli aastat on Luule täitnud oma suvede tippaega Mulgimaal Nava talu teatris, harides neid peenraid, mis sel suvel said taas uue seemne. Naval ei ole pakkuda tipposi, aga näitlejanna ei ole valiv, noriv ega tõrelev. Kui suurel teatripõllul saab mängida kõike, saab peenramaalgi kasvatada kõike, eriti hästi aga delikatesse. 

Ei hakka ette lugema Luule Komissarovi suverolle Nava laval. Koostöö lavastaja Silvia Soroga laabub ja jätkub ka tänavu, kui mängitakse Jaak Kõdari ja Silvia Soro näidendit «Läbi Venemaa». Milline oli aasta 1946, milliseid probleeme tõi see neljale Eesti naisele? Näidend põhineb Leeli talu perenaise Anna Sootsi Siberist koju pääsemise sõidu märkmetel, mis kõigepealt ilmusid samanimelise raamatuna. Luulel on peaosa, Anna roll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles