Ettenähtud rahaga saaks ehitada pool treppi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui hoida rangelt kinni kokkulepitud põhimõttest, et kaasavas eelarves on ainult 30 000 eurot, ent tahta sellist lahendust, mille linnajuhid on projekteerijalt vastu võtnud, saaks valmis ehitada poole Uueveski trepist.
Kui hoida rangelt kinni kokkulepitud põhimõttest, et kaasavas eelarves on ainult 30 000 eurot, ent tahta sellist lahendust, mille linnajuhid on projekteerijalt vastu võtnud, saaks valmis ehitada poole Uueveski trepist. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui linnajuhid eile Uueveski trepi ehitajate pakkumised ette võtsid, selgus, et kaasava eelarvega antud 30 000 eurost piisaks umbes poole trepi ehitamiseks. Nüüd tahab linnavalitsus volikogult raha juurde küsida, ent opositsiooni meelest ei saa seda lubada.

«Minu raudne seisukoht on, et 30 000 eurot on piir, millest üleminek on lubamatu, sest see on ebaõiglane teiste hääletusel osalenud projektide suhtes,» teatas sotsiaaldemokraadist volikogu liige Malle Vahtra, kes kaasava eelarve protsessi ajal oli abilinnapea ja Uueveski trepi remontimise ettevalmistustega alustas. Juba talvel kinnitas ta Sakalale, et trepi ehituseks ei tohi mitte mingil juhul kuluda üle 30 000 euro.

Vahtra sõnul tähendaks trepi maksumuse suurendamine, et kogu kaasava eelarvestamise põhimõte kukub läbi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles