Pidustused tõid Viljandisse rekordilised külastajanumbrid

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädala nelja päeva jooksul külastas Viljandi rahvusvahelisi hansapäevi suurürituse korraldajate sõnul hinnanguliselt umbes 80 000 inimest, kusjuures kõige rahvarohkem päev oli laupäev, mil kesk- ning vanalinna tänavatel lustis ligi 50 000 hansalist.
Läinud nädala nelja päeva jooksul külastas Viljandi rahvusvahelisi hansapäevi suurürituse korraldajate sõnul hinnanguliselt umbes 80 000 inimest, kusjuures kõige rahvarohkem päev oli laupäev, mil kesk- ning vanalinna tänavatel lustis ligi 50 000 hansalist. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ehkki enne 35. rahvusvahelisi hansapäevi arvasid ürituse korraldajad, et nelja päeva jooksul tuleb Viljandisse külla ligi 35 000 hansapeolist, saabus neid kordades enam. Nii palju rahvast pole olnud ühelgi Viljandi üritusel.

Pühapäeva pärastlõunal aset leidnud festivali lõpetamisel lausus Viljandi linnapea Ando Kiviberg, et pidustuste teise päeva, reede õhtul oli linnakülalisi suuresti rohkem kui pärimusmuusika festivali ajal.

«Esialgsel hinnangul ainuüksi eilse päeva (laupäev – toimetus) jooksul käis Viljandist läbi 50 000 inimest,» sõnas meer ja lisas, et neljal päeval kokku võis külaliste koguarv ulatuda 80 000-ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles