Ugala mängib New Yorgis

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kogujate" näitlejad Tanel Ingi (vasakul, Langley Collyer) ja Janek
Vadi (Homer Collyer) Harlemis, 5. avenüü ja E 128. tänava nurgal,
vendade Collyerite endise maja kõrvaltrepil.
"Kogujate" näitlejad Tanel Ingi (vasakul, Langley Collyer) ja Janek Vadi (Homer Collyer) Harlemis, 5. avenüü ja E 128. tänava nurgal, vendade Collyerite endise maja kõrvaltrepil. Foto: Taago Tubin

Ugala lavastus „Kogujad“ etendub 1. ja 2. oktoobril New Yorgis Eesti Majas.

Rootsi kirjaniku Lotta Lotassi näidendi tegevus toimub XX sajandi esimesel poolel New Yorgis, seetõttu on märgilise tähtsusega asjaolu, et viimased „Kogujate“ etendused toimuvad just Ameerikas. Selleks on Viljandi vana lennukitehase lavaversioon spetsiaalselt kohandatud Eesti Maja miljöösse. Näitetrupp leidis Harlemist üles ka maja, kus näidendi tegevus toimub.

Näidendi aluseks on Harlemis tegutsenud vendade Homer ja Langley Collyeri mõistatuslik elukäik, milles teemadena tõusevad esile väga keerulised valikud elus – mäletamine ja unustamine, säilitamine ja loobumine. Omal moel tragikoomiline lugu kõneleb kahest vennast, kes eralduvad muust maailmast oma vanematelt päranduseks saadud linnamajja, katkestades kõik sotsiaalsed sidemed. Turvatunnet otsides ümbritsevad nad end aastakümnete jooksul lugematu hulga esemetega.

Kahe venna rollis on Ugala näitlejad Tanel Ingi ja Janek Vadi, valguskunstnik on Villu Konrad mittetulundusühingust Kultuuritsehh, lavastaja ja muuskaline kujundaja on Taago Tubin.

Ugala trupp jõuab tagasi Eestisse järgmise nädala teisipäeval.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles