Võistlusaasta lõppes karikaetapiga

, aerutamistreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi aerutamistreeneri Kalev Heli sõnul oli üks hooaja meeldivamaid üllatusi Mihkel Vitsuti (pildil) võit
Eesti maratonisõidu meistrivõistlustel.
Viljandi aerutamistreeneri Kalev Heli sõnul oli üks hooaja meeldivamaid üllatusi Mihkel Vitsuti (pildil) võit Eesti maratonisõidu meistrivõistlustel. Foto: Erakogu

Viljandi aerutajatele kujunes lõppenud hooaeg edukaks: nad korjasid Eesti tiitlivõistlustel 15 medalit, neist viis kuldset, ning tublid olid ka noorema põlvkonna esindajad.


Pikale hooajale tõmbasid viljandlased joone alla möödunud nädalavahetusel Tallinnas Pirital peetud karikasarja viimasel etapil, kus sõideti ühestel paatidel ning distantsid olid 9000 ja 3000 meetrit.

Nii etapi kui karikasarja teise kohaga lõpetasid Kadi Külasalu ühesüstal ja Tanel Heli ühekanuul.

Etapi kolmanda koha sõitis välja Ronald Volt, kuid sarja kokkuvõttes tuli tal leppida neljanda kohaga. Talle sai saatuslikuks ebaõnnestumine Pärnu osavõistlusel.
Üldarvestuses saavutas Viljandi aerutajatest karikasarja teise koha ka Helery Rullingo.

Meistrikuld maratonilt

Kaks nädalat tagasi Tartus asetleidnud Eesti maratonisõidu meistrivõistlustel läks Viljandi aerutajatel samuti hästi. Ühekanuul krooniti Eesti tänavuseks meistriks Viljandi spordikooli õpilane Mihkel Vitsut, kellele see oli täiskasvanute seas esimene tiitel — koos vennaga sai ta võidurõõmu maitsta 2008. aastal, kui nad tulid kahekanuul juunioride meistriks.

Kokkuvõttes oli hooaeg Viljandi aerutajatele edukas, ehkki läinud aasta tulemust me korrata ei suutnud.

Eesti meistrivõistlustelt korjasid viljandlased 15 medalit, neist viis kuldset. Karikavõistlustelt tõid nad koju 37 medalit.

Arvestades seda, et oleme Eesti väikseim aerutamiskeskus, oleme saavutatuga väga rahul. Kindlasti oleksid tulemused tunduvalt paremad, kui meil oleks koht, kus ka suvel kange tõsta.

Rõõmu teevad noored kanuupoisid ja -tüdrukud, kes näitasid tänavu päris häid sõite. Oli küll ka tagasilööke, aga need käivad juba kord spordi juurde.

Tagasilöök suurvõistlustel

Rahvusvahelistel võistlustel jäid viljandlaste tulemused paraku kesiseks. Selle põhjusi on tarvis veel analüüsida, aga eks üks neist ole ikkagi jõusaali puudumine.

Maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel jäid tänavu meie poiste laeks poolfinaalid. Kindlasti aga pakkusid tiitlivõistlused neile väärtuslikke kogemusi. Tuleb loota, et nende jõud sellest tagasilöögist ei rauge ja nad suudavad järgmistel hooaegadel tõestada seda, mis sel hooajal tõestamata jäi.

Lõppenud hooajale tagasi vaadates tuleb rahul olla meie tüdrukute saavutustega kodustel võistlustel. Eve ja Kadi Külasalu hõbemedal Eesti meistrivõistlustel tegi minul treenerina südame soojaks ning eks see rõõmustanud neid endidki.

Mihkel Vitsuti maratonimeistri tiitel oli samuti saavutus, mille üle võib suurt rõõmu tunda. Tuleb tunnistada, et kuldmedal oli mulle tõeline üllatus, ehkki medalit temalt salamisi lootsin.

Puhkusele järgneb ettevalmistustsükkel

Nüüd, mil hooaeg on läbi, saab veidi rahulikumalt hingata. Juba novembris alustame aga rügamist tuleva hooaja nimel.

Ootame ka uusi õpilasi aerutamisega tegelema. Poisid ja tüdrukud, kes soovivad kanuu- ja süstasõitu proovida, võivad Männimäe aerutamisbaasi proovima tulla. Komplekteerimisel on grupp väikestest huvilistest, kes on valmis selle spordialaga tegelema.

Et ilmad hakkavad juba jahedaks minema, peame varsti kolima sisetingimustesse. Sisetreeningud koosnevad ujumisest kahel korral nädalas, jõusaalist ja võimla kasutamisest. Nii et tegevust peaks jaguma ka talvekuudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles