Kontsert nagu perepidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari päike ehk lauljatar Szilvia Bognàr on  silmapaistev rahva- ja maailmamuusikat esitav artist. Teda saab näha ja kuulata pärimusmuusika aidas.
Ungari päike ehk lauljatar Szilvia Bognàr on silmapaistev rahva- ja maailmamuusikat esitav artist. Teda saab näha ja kuulata pärimusmuusika aidas. Foto: Tibor Vermes

Laupäeval, 30. mail kell 15 särab Viljandi pärimusmuusika aidas tõeline Ungari päike ehk lauljatar Szilvia Bognàr – silmapaistev rahva- ja maailmamuusikat esitav artist, kes on Euroopas andnud lugematul hulgal soolokontserte ning esinenud paljude tuntud artistidega.

Siin esineva, nimekatest ungari džäss- ja rahvamuusikutest koosneva ansambli asutas lauljatar 2006. aastal. Ilmunud on neli helikandjat ja antud lugematul hulgal kontserte suurtel lavadel nii oma kodumaal kui Euroopa mainekatel festivalidel. Rahvusvaheline menu ei ole muusikuid seganud – oma kodumaal esinevad nad missioonilise järjekindlusega ka lasteaedades ja koolides, tutvustades ungari rahva muusikalisi juuri.

Eeloleval kontserdil saab kuulata parimat valikut senisest loomingust, mis üldsõnaliselt öelduna pärineb ungari talupojafolkloorist. Kõlab nii rahvalaulutöötlusi kui tuntud luuletajate loomele tuginevaid laule. Kontserdikorraldaja Aivar Trallmann: «Kui sulle meeldivad natuke Curly Strings ja Trad:Attack!, millele lisatud veel Svjata Vatra Ruslani kahekordne sisemine power, siis see võiks sulle sobida küll. Moodne ja arhailine on märkamatult kokku viidud ja elamusi kui palju! Võtke lapsed kaasa – saate nende peale vaadates aru, et see on päris asi, see kontsert on perepidu!»

Kontsert Viljandis saab teoks koostöös Ungari instituudiga ja on selle ansambli ainus avalik esinemine Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles