Emadele kingiti pisarateni liigutav päev

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal Sakala keskuses korraldatud heategevusliku emadepäeva kontserdi «Kingi emale üks vaba päev» tulusid kasutati puudega last kasvatavate emade rõõmuks.
Möödunud aastal Sakala keskuses korraldatud heategevusliku emadepäeva kontserdi «Kingi emale üks vaba päev» tulusid kasutati puudega last kasvatavate emade rõõmuks. Foto: Marika Oder

Möödunud aastal Sakala keskuses korraldatud heategevuslik emadepäeva kontsert «Kingi emale üks vaba päev» on toonud rõõmu juba kaheksale puudega last kasvatavale naisele ja kahel seisab lõõgastav päev veel maikuus ees.

Lions Club Viljandi Fellini mullu korraldatud ja väga publikurohkeks kujunenud emadepäeva kontserdi tuludega võimaldab klubi kümnele Viljandimaal elavale emale lõõgastava päeva. Erivajadustega lapsi kasvatavad vanemad on nautinud ilusalongi protseduure ning saanud osa kultuurilisest meelelahutusest.

Klubi toonane president Lilli Sprenger, kes ettevõtmist koordineeris, selgitas, et konkreetset paketti polnud ning igale emale pakuti tema enda valikul lõõgastavaid protseduure. «Püüdsime ikka iga ema soovidega arvestada, ehkki valida oli neil päris keeruline,» jutustas ta.

Ami Koitmäe, kes oli üks salongis käinutest, tunnistas, et esimese kõne peale ei osanud ta esialgu midagi kosta. «Ausalt öeldes olin lihtsalt sõnatu,» tunnistas naine, kes pääseb oma erivajadusega lapse kõrvalt kodust välja aega veetma haruharva.

«Alguses tundus pakkumine uskumatu, samuti ei mõistnud ma ilusalongi protseduuridest suurt midagi arvata. No juuksuris olin ma muidugi varem käinud,» rääkis Viljandi vallas elav Koitmäe ja lisas, et satub juuksurisalongi vaid äärmisel vajadusel.

Tema sõnul oli ilusalongis veedetud päev meeldivalt lõõgastav. «Jah, ega mul lapse kõrvalt sellist päeva lihtne näpistada ole,» tõdes ta. «Seda enam oskan pakutut hinnata.»

Lions-klubi korraldatud heategevusprojekti vedanud Lilli Sprenger tõdes, et veidi ehmunud reaktsioon oli kõigil emadel, kellele pakkumine esitati. Üks naistest arvas koguni, et tema kulul tehakse nalja. «Meie esimese vestluse ajal oli ta veendunud, et Elmari raadio teeb talle tüngakõne,» meenutas Sprenger. Tema sõnul tuli nii mõndagi ema esialgu veidi julgustada, et mitte öelda veenda.

Ka Tiina Lang, üks emadest, kes heategevuslikust ettevõtmisest osa sai, pidas pakkumist esialgu jultunud naljaks. Tarvastu vallast pärit naine, kes pärast ilusalongi käis teatris, kurtis, et see päev möödus liiga kiiresti. «Ma pole juba aastaid teatrisse saanud, ilusalongi peale pole mõelnudki,» rääkis Lang. «Oli väga õnnelik päev, mis aitas argielust hetkeks välja.»

Lilli Sprenger kõneles, et klubil aitasid valikuid teha sotsiaaltöötajad, ent selle, kellele pakkumine teha, otsustas siiski klubi enda toimkond. «Usume, et leidsime üles õiged inimesed. Kindlasti on selliseid tublisid erivajadusega last kasvatavaid emasid rohkem, aga seekord meie klubil enamaks võimalusi polnud,» nentis Sprenger ja lisas, et kahel emal seisab lõõgastav päev veel ees.

Sprenger, kes Fellini klubist kõige enam projekti kaasatud emadega suhtles, tunnistas, et sageli pisarateni läinud tänuavaldused pakkusid meeltülendavaid emotsioone talle eneselegi. «Sellistel hetkedel on väga hea tunne olla andja rollis.»

Lions Club Viljandi Fellin korraldas eelmisel aastal erivajadustega laste emadele lõõgastuspaketi tarvis Sakala keskuses meeleoluka emadepäeva kontserdi «Kingi emale üks vaba päev» ja kogus ettevõtmise tarvis tulu ka heategevusliku loteriiga hansapäevadel.

LC Viljandi Fellini kollast loteriitelki võib silmata tänavustelgi hansapäevadel. Loosirattast on võimalik saada klubi liikmete käsitööna valmistatud ehteid ja ka veidi praktilisemaid esemeid. Tänavu tahab klubi olla toeks andeka noore Viljandi muusiku Hanna Anett Peieli püüdlustele tšelloõpingutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles