Riik tuleb suurtele peredele appi

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik annab nendele peredele, kus on vähemalt neli last, kodukorrastamise toetust kolmandat aastat. Tänavu
sai abi 28 Viljandimaa peret, kes reedel sõlmisid KredExiga lepingu.
Riik annab nendele peredele, kus on vähemalt neli last, kodukorrastamise toetust kolmandat aastat. Tänavu sai abi 28 Viljandimaa peret, kes reedel sõlmisid KredExiga lepingu. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Reedel sõlmisid sihtasutuse KredEx esindajad 28 Viljandimaa lasterikka perekonna esindajatega lepingu, mille kohaselt nad saavad riigi abiga maksta kodulaenu, remontida eluaset või hakata seda ehitama.


KredExi nõukogu liikme Siim Kabritsa sõnul kuulub Viljandimaa toetustaotluste esitamise ja rahuldamise poolest esimeste hulka.

«Viljandimaalt saab toetust 28 peret. See tähendab, et üle saja lapse saab endale parema kodu,» sõnas Kabrits. «Mul on hea meel selle üle, et peresid, kes vajavad kodu korrastamiseks abi, on märgatud ning neid on võimalik aidata.»

Summad jagunesid perekonniti erinevalt ning enamasti küsiti Kabritsa sõnul toetust kodu remontimiseks ja soojustamiseks.

KredExi eluasemedivisjoni toetuste halduri Kersti Saare ütlemist mööda on perel võimalik toetussummat kasutada kolme moodi. Selle rahaga saab maja või korterit renoveerida, selle osta või siis maksta ära eluasemelaenu põhiosa jäägi.

Kersti Saar tutvustas lepingu sõlmimiseks kohale tulnud peredele tingimusi ning jagas õpetussõnu, kuidas avaldusi ja lepinguid täita. «Bürokraatiat on küll palju, kuid me üritame vältida kõikvõimalikke petu­skeeme, mida on kahjuks üritatud kasutada,» lausus ta.

Toetuse saaja on kohustatud toetatava projekti ellu viima kahe aasta jooksul alates lepingu sõlmimisest. Aruannete täitmiseks on KredExi spetsialistide sõnul mõistlik abi paluda omavalitsuste sotsiaaltöötajatelt, kes on sellega hästi kursis.

Reedel olid maavalitsuses lepingut allkirjastamas viljandlased Lembitu Jürgen ja Angelika Aja, kelle peres kasvab kuus last. Toetust küsis pere maja renoveerimiseks ja soojustamiseks. «Talvel on meil väga külm olnud,» nentis pereema.

Lembitu Jürgen tõdes, et toetuse taotlemisega kaasas käiv paberimajandus on üpris keeruline. «Eks me katsu ikka oma jõududega hakkama saada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles