Festival vaatab vanale uue nurga alt

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epifolium ühendab tervikuks maagilise kõlaga kandled, õrnad kitarrid, helisevad metallofonid ja rahustavad löökpillid.
Epifolium ühendab tervikuks maagilise kõlaga kandled, õrnad kitarrid, helisevad metallofonid ja rahustavad löökpillid. Foto: Rene Altrov

Laupäeval peetakse Viljandis Eesti esimest elektroonilise pärimusmuusika festivali, mis tahab koondada selle uue žanri väljapaistvamad esindajad.

Ühepäevasel festivalil pakutakse pärimusmuusika aidas loenguid ja mõistagi palju muusikat. Festivali korraldaja Erki Pruul kinnitas, et aeg on kenasti küps. Mõtet selline festival korraldada on juba paar aastat mõlgutatud.

«Elektroonilisi instrumente on pärimusmuusikute pilliparkidesse tekkinud palju, luuper näiteks paistab olevat enamiku pärimusmuusikute lemmikpill,» rääkis Pruul. «Seda ei saa muidugi kuidagi pahaks panna – need annavad muusikale palju juurde. Oleks sajand tagasi Torupilli Jussil luuper olnud, oleks ta seda raudselt kasutanud!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles