Jaani koguduse õpetaja tähistas ametijuubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Tiitus 30. aprillil sinodi jumalateenistusel Taagepera Jaani kirikus.
Marko Tiitus 30. aprillil sinodi jumalateenistusel Taagepera Jaani kirikus. Foto: Marko Saarm / Sakala

10. aprillil oli Viljandi Jaani kirikus tänupalvus, millega kogudus tähistas oma vaimuliku, praost Marko Tiituse kümneaastast teenimist Viljandi Jaani koguduses.

Palvusel teenisid Lõuna-Eesti piiskop electus Joel Luhamets ja Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus. Muusikalisi tervitusi tõid Marko Tiituse sõbrad. Palvusele olid oodatud kõik koguduseliikmed, ametikaaslased ja sõbrad, pärast palvust oli vastuvõtt Kondase keskuses.

Kümnele teenimisaastale tagasi vaadates tõdes Marko Tiitus, et vaimulikuna on tema jaoks alati erilised olnud need silmapilgud, mis seotud ristimiste, laulatuste, matuste ja nendeks valmistumisega. «Kogen suurt usaldust, kui üks inimene või perekond palub mind saatjaks oma elu kõige erilisematel ja intiimsematel silmapilkudel. Kui pruutpaar astub altari ette või matuselised kõnnivad ümber avatud puusärgi, on minulgi enamasti pisar silmas.»

Lisaks kirikutööle on Marko Tiitus aktiivne ka kohaliku elu korraldamisel. Aasta tagasi hakkas Jaani kogudus tema eestvõtmisel pakkuma Jaani lastemajas noortele peredele lapsehoiuteenust. Praegu on kogudusel koostöös linnaga käsil projekt «Tornikell meie linnas», mille tulemusena rekonstrueeritakse rahvusvahelisteks hansapäevadeks Jaani kiriku tornikellade süsteem ja paigaldatakse kirikutorni ainulaadne 25 kellast koosnev kellamäng.

Piiskop Joel Luhamets tõi esile Marko Tiituse pühendumise ja põhjalikkuse vaimulikutöös ning avaldas lootust, et Tiitus annab lisaks koguduseõpetaja tööle ka kirikuvalitsuse liikmena väärika panuse kogu eesti kiriku arengusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles