Toomas Hendrik Ilves teeb tavatu vallavisiidi

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves teeb uue nädala sissejuhatuseks ringsõidu Viljandi vallas.

Puhtalt ühele vallale pühendatud visiidid ei ole kuigi tavalised. Seetõttu on tähelepanuväärne, et riigipea on otsustanud eeloleva esmaspäeva veeta just Viljandit ümbritsevas rõngasvallas.

Ringkäiku alustab president Sultsis asuvast Paistu koolist, kus annab VII–IX klassi õpilastele ühiskonnaõpetuse tunni. Seejärel vaatab ta Mustiveres mööblit tootvat osaühingut Slepner ning Viiratsi külje all tegutsevat angerjafarmi. Samuti on päevakavas kohtumine vallajuhtidega Viljandi vallamajas ning lõuna Jõeoru villas. Päeva lõpuks kohtub president Valma küla kogukonna esindajatega Võrtsjärve ääres kaluritoas.

Vallavanem Ene Saar avaldas lootust, et tal õnnestub lõunalauas riigipeale tutvustada Viljandis viimastel aastatel jutuks olnud infotehnoloogia kolledži rajamise mõtet. «President on IT-teemadel palju sõna võtnud ja me tahame teada, mida ta sellise kooli tegemisest arvab,» rääkis Saar.

Muu hulgas avaldas vallavanem heameelt selle üle, et Ilves pühendab pooltunni Paistu kooli perele. Teel Abja valda oma kodutallu on ta väga sageli sellest õppeasutusest mööda sõitnud, kuid pole seni sinna sisse astunud.

Presidendi kantselei põhjendas vallavisiiti sellega, et Ilves on olnud alati tugevate ja kestlike omavalitsuste eestkõneleja ning avaldanud rõhutatult toetust liitumist kavandavatele ja liitunud omavalitsustele. Samuti on president Ilves kantselei teate kohaselt pidanud tähtsaks maapiirkondades ettevõtluse hoidmist ja edendamist, et inimestel oleks tööd ja kohalik elu ei hääbuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles