Sinililled annavad võitlejatele au

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu koguti sinilille märkide müügi ja teiste toetustega ligi 68 000 eurot vigastatud veteranidele vajaliku kõnniroboti ostuks. Neljapäeval algav kampaania toetab raviseadme ostu Haapsalu rehabilitatsioonikeskusele.
Mullu koguti sinilille märkide müügi ja teiste toetustega ligi 68 000 eurot vigastatud veteranidele vajaliku kõnniroboti ostuks. Neljapäeval algav kampaania toetab raviseadme ostu Haapsalu rehabilitatsioonikeskusele. Foto: Mihkel Maripuu

Sakala ringkonna naiskodukaitsjad osalevad juba teist korda  üle-eestilises veteranide toetuseks korraldatavas kampaanias «Anname au!».

 9. aprillist 3. maini kestab heategevuskampaania «Anname au!», millega kutsutakse inimesi üles kandma sinilille rinnamärki, et avaldada tunnustust ja tänu välismissioonidel käinud meestele ja naistele.

Käsitööna valminud sinililli kujutavate rinnamärkide müügiga kogutakse annetusi Haapsalu rehabilitatsioonikeskusele raviseadme Exoskeleton ostuks. 

Sinilill valiti Eesti kaitseväe veteranide toetussümboliks 2013. aastal ning Eesti vigastatud võitlejate ühingu kampaaniaga soovitakse tutvustada tänapäeva kangelaste lugusid.

Sinilille  rinnamärgi saab osta kõigist Eesti Selveritest ja seda müüakse ka avalikel üritustel, näiteks 23. aprillil Vabaduse väljakul veteranipäeva kontserdil «Veterani-rock».

Märkide valmistamist korraldab sihtasutus Hea Hoog ja neid meisterdavad psüühilise erivajadusega inimesed üle Eesti. Iga sinilillemärk on unikaalne, kohalikust vildist ja tehtud südamega.

Naiskodukaitsjad tutvustavad kampaaniat ja müüvad märke kolme nädala jooksul avalikes kohtades. Sinilille märgi patroon on Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves ja kogu kampaaniat toetavad Naiskodukaitse, Kaitseliit, kaitsevägi ja kaitseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles