Aetud on asjalikku poliitikat

, Viljandi linnavolikogu aseesimees, Isamaa ja Res Publica Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Juhani Aaltonen
Harri Juhani Aaltonen Foto: Elmo Riig / Sakala

​LUGESIN TÄHELEPANELIKULT 19. märtsi Sakalat, kus võeti kokku kehtiva koalitsioonileppe täitmine. Huvitav, et ajaleht tegi seda aasta ja nelja kuu tulemuste põhjal – tavaliselt on see olnud kombeks siis, kui on möödas aasta või kaks. Samas oli hea lugeda, et mitu asja on tehtud ja teised liikuma saanud.

 

Ülejäänud lubaduste täitmiseks on veel kaks ja pool aastat aega. Kas kõik lubadused õnnestub täita? Ilmselt mitte, sest nelja aasta jooksul juhtub ettenägematuid asju, muutuvad arusaamad või kerkib esile uusi lahendamist vajavaid probleeme. Kui keegi võtaks vaevaks kõikide varasemate Viljandi koalitsioonide lubaduste täitmist analüüsida, selguks kindlasti, et osa lubadusi on jäänud täitmata kõigil. Samas aga on tehtud asju, mida koalitsioonilepingutes pole kirjaski olnud.

Esimesed  demokraatlikud valimised pärast 1940. aastat leidsid Viljandis aset 1989. aastal. Selle ajaga on linna välimuses ja asjaajamises palju muutunud. Viljandi muredega on tegelnud kümme linnapead, linnavalitsust ja volikogu. Ja mitte ainult nemad, vaid ka ettevõtjad ja Viljandi inimesed. Tõsi, see pole võrreldav August Maramaa ajaga. Tema juhtis Viljandi linnavalitsust ligi 16 aastat ja see aitas kindlasti stabiilsele arengule kaasa. Samas on ka kõik taasiseseisvusaja linnavalitsused ja koalitsioonid tegutsenud parimate oskuste ja soovidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles